✘O✘O
about entry follow home

what happened yesterday
Khamis, 7 November 2013 • 3:01 PG 0 PANDA


Assalam..

hai hai..bertemu kembali..okay aku akan cerita dengan korang apa yang berlaku semalam..memang pengalaman jugak..menguji kesabaran sangat..

aku dapat panggilan dari madam lecturer aku yang aku punya permohonan kpj tu masih tunggu jawapan yang tak kesudah so madam nak proceed sebab dah nak due date kalau tak dia nak hantar hotel uitm dungun..aku dah rasa macam

WHAT????!! 

perasaan berkecamuk macam burung2 dalam gambar tu lah..

sia-sia aku extend one sem semata2 nak carry 2 paper tu baik aku abis on time walaupun aku dah menyesal apa jadi..dugaan betul masa dapat tau tu..aku suggesr secret recipe then mdm suruh handle sendiri kalau boleh nak result semalam jugak..call pekgy bgtaw ape jd..ape lagi kelam kabut bg pekgy no outlet secret recipe yg tak jauh dari tempat kitorng..nak suruh aku cakap memang.."ukk aaaa..".ukk aaa lah..aku ni kalau debar jadi gugup+gagap..memang tak jd hape..pekgy call pnye call syukur rezeki kami dapat secret recipe Taman molek sbb ade vacancy kat situ..hari tu jugak aku pegi jumpa orang tu..mintak tolong Jun teman and hantar..berdebar jugak aku masa tuu..kena interview..konon nak speaking..tapi "ukk akkk ukk akk.." dier tak bnyk soal sebab macam bz orgnyer..aku pulak byk tnye..

so start practical dari 11 nov-16 march.. lmbt kn?cm ne lah nk hndle..nseb ade pekgy bole kami berbincng jgk..kalau aku sorang macam mana lah jadi..tu pon semalam kena marah dengan madam sbb lems,aku tak bg salam and introduce...mklumlah..aku ni gelojoh sikit bak kata rain..hahaha...nak tak nak kne marah tu telan jelah..macam tak biasa,,

dalam case ni aku tak tau nak salahkan siapa..nak salahkan madam pon dier byk keje sebab tu lah stress..kena jugak salahkan madam sebab tak inform awal2!! nak due date baru bgtaw..bdk2 lain dier siap rekemen tmpt..sabar jelahh..tak memasal kne cari tmpt practicl sendiri..kne pahamlhkn part 7 mmg kne sisih..hmm..siapa nak sampai part 7 ni..aku kalau boleh nak grade on time..

ok ape sebab aku tak nak hotel uitm dungun..alasan paling besar aku dh bgtaw tu..mcm sia2 aku stop practicl semata2 nk ngadap 2 paper..last2 dpt keputusan macam amik exam khas..kau yang usaha sampai setakat itu..menyesal sndri je lah ye mira..pstu ble dpt tau macam ni, nak kena campak sane lg..peghh..lama tunggu keputusan practical pastu kena pegi sana..wahh..baik aku quit kan?haha..xpn abzkn on time..then kompom2 mak aku frust aku pegi campak sana,..keje nak mati dpt staff meal shj..dhlah bpe org dier cmpk sne..rmai pulak tu student kali ni practical kat hotel uitm tu..transport susa kt sne..atleast kat sini ade public transport,mama ke,abg ke..kann..

balik je dari hal ni bagitau mama..cerita semuanya..mama sempatlah bertanya pasal emel dan yam..aku cakaplah diorang dah habis..tengok reaksi muka mama tu dia macam kecewa anak dia tak grade on time..haihh...maafkan adik mama..

ni dah nak start practical aku kena betul2 lah..belajar timba pengalaman dan ikhlas buat kerja dan lakukan tugas..jangan pernah menyesal pilih tempat practical jangan aku nak practical hotel uitm dungun kalau keadaan menyeksa diri, ingat mira! kerja bermati-matian..kejar pointer kau nak..you can do it! aku percaya pada diri aku! insyallah aku boleh buat..amin..tunjukkan prestasi baik mira bagi semangat pada diri sendiri.. :)

dan lately aku gado dgn abg aku pasal hal kecik..agk 2 bulan tak tegur tau..biasalah..gado adik beradik..and kami baik! finally..tengok ank buah yg comel lotte tuu..arini pon follow up teman jun beli jam..nak pinjam camera..untuk berpicnic arini..nanti aku story kat korang psl picnic berpicnic ni..hihi

so pengalaman hari ni belajar berinterview dan belajar bersabr terima dugaan..haha..tak lupa jugak air di cincang takkan putus..kalau org tutup paip tu air tak kua..haha..ok tak lawak..

untill we see next post!!

p/s:kerja bersebelahan dengan baskin robin! tp malangnyer en macklemore tu sudah tidak bekerja disitu..kalau tidak.....