✘O✘O
about entry follow home

hello new baby born :)
Jumaat, 2 Ogos 2013 • 12:47 PG 1 PANDA
As'salam!~

hello guys...amacam puasa korang?ade yang dah ponteng?hehe...oklah..aku kat sini gah buat preparation raya..tak sabar rasenyer nak raya dengan ade orang baru dalam family.who would be?haha..tertanya2 kan..oklah..straight to the point lah..malas nak simpang siur..

29/7/2013 abg aku telah dikurniakan seorang anak lelaki pada ptg hari..dengan preparation tak de sebab dijangkakan akan bersalin pada bulan 8..tak cukup bukan lah kiranya kan.kesian abg aku mase tu..kalut dibuatnyer..alhamdulillah...sihat bayinyer walaupun kurang 2kg..kecik2 cili padi..anak sedara kali ni terkejut sikit sebab kecik..yg lagi 2 askar kenit tu semangat..hehe..takpelah..janji sihat dan cepat membesar..amin :)

kisah 28/7/2013 sebelum kak ika bersalin,akak aku punye pasal dier ajak abg and kak ika pegi berjalan2 beli baju raya..biaselah akak aku kalau dah berjalan memang tak hingat dunia..aku yang kuat berjalan pon tahu penat..dier ni tak..taulah kaki panjang tak penat berjalan..ok out topic..haha..orang cakap mase nak dekat due date bersalin kene selalu berjalan sebab senang nak bersalin..tapi hamik kau..haha..kak ika bagitau mase balik lepas shoping,dier punye penat kemain mak oi..tup tup esok air ketumban dah pecah and dh bukak 4cm..

sedih jugak lah.. 3 3 anak sedara tak dapat tgk kat hospital mase org cakap ape gah fresh lagi kan..haha..padahal semalam aku dah balik! pon tak sempat..takpelah..tak sabar tgk dunia si comel ni kan..nak tgk tak si kecik tu?haa...





taaraaa~~ inilah dier si comel tu.. nama di beri Mohd Danish Hakimi B Mohd Mirzafikri comel nama tu..masa aku kat dungun siap berwechat tanya abg aku nama anak siapa..dier pon xtaw x pikir lg..cian abg aku..hehe..pastu tetibe dier terpikir nama ni..aku volunter nak cari maksud nama danish comel ni gne buku nama anak che ah masa dier nk cri nama ank dier...pastu jumpe maksud danish bermaksud pengetahuan;baik kalau hakimi mule2 tak jumpe nama kat buku nama anak che ah tu,last2 cari akt internet jumpe bijaksana..masa tak jumpe maksud hakimi tu abg aku nak gantikan dengan irfan..sekali maksdu irfan tak jumpe..so itulah dier Danish Hakimi a.k.a ahmeng! haha..

ape sebab ahmeng?sebab mata dier sepet macam parents dier..haha..kulit dalam gamba nmpk gelap..kalau cam tu ikot abg aku punye kulitlah..haha..kalau jumpe depan kulit ikot kak ika..kalau mulot n rambut tu ikot abg aku..hehe..

ok start dari sekarang aku nak buat koleksi gambar anak sedara comel aku ni..hehe..ain tanye "aish lelaki lagi ke" so aku jawab takpe nanti turn aku anak perempuan..haha..eh?belajar pon tak habis tetibe terpikir nk ank perempuan..haha..comel askar kenit ni..tak sabar nak tengok korang main sama2 mase dah besar nanti :)