✘O✘O
about entry follow home

Ahad, 15 Julai 2012 • 1:13 PG 0 PANDA


selagi nyawa dikandung badan,i will not make my mother cry.bagi aku kalau aku dah terbuat mama aku nages sebab salah aku tertengking ke ape ke marah ke keputusan merundum ke ape ke memang kite tak nampak depan mata dia nages sebab kita dah buat macam tu tapi bagi aku,aku dapat rasa mama nages senyap2 walaupun tak dpn mata ke ape.aku dapat aura tu and aku akan cepat terasa and aku akan mula rase bersalah and pening lalat nak mintak maaf dengan mama macam mana rupa sebab dah sedar kesalahan sendirikan.tapi aku pelik ade certain org yang dah menengking mak dier even hal kecik tp lepas tu tak mintak maaf or slow downkan suara tu.lepas tu bukan pikir balik ape yg dier dah buat salah dengan mak dier.ni setakat hari raya mintak maaf sekali dengan dosa2 marah mak tu sebelum2 baik tak payah.kau pegi mati je.terus terang aku cakap aku bukan jenis cam tu la kan kalau rase geram gan mama aku pon aku simpan sendiri tu yang pedih sebab bagi aku buat ape aku nak marah mak aku sendiri.tak pon aku merajuk..ha..tu paling bangsatlah..sebab tu aku digelar anak omak..mentel lebih..siapa lagi aku ada selain mama aku je yang paling berharga dalam hidup aku.

kalau org lain tu aku nak marah,haa..aku akan luahkan cara lain..sebab aku banyak pendam dari luah.bile dah luah,org mmg nampak aku marah.bile dah geram>marah>nangis..tu lah aku..gembingnya lebih kok.aku pantang org sebot psl mak aku even cikit punya hal.aku mmg takkan marah secara teros sbb usik mak aku,tapi kecik hatinya amat besa and dendam pon.

aku cakap cam ni pon bukan aku tak pernah buat slah dengan mama aku.aku pernah buat slah smpai mama nages atas teguran aku and start that day aku takkan buat mak aku nages even depan or blkg aku.nages sebab potong bawang or aku berjaya je bole..haha..mama aku dah byk simpan luka dalam perbuatan anak2 termasok aku.mama aku ade ank 3 org je bukan ramai.aku paham keadaan mak aku.sebab tu aku rase kecewa sgt sebab ade yg buat mama aku kecewa.oleh itu,aku sebagai anak,akan lakukan yang terbaik demi mama aku.aku dengan kerenah aku pon tak habis lagi ni lagi luke2 kecewa terhadap anak2nya nak dihandle oleh mama aku.

sebab tu hati ni rase nak balik sebab ade yang belom terungkai yang mama aku patut luahkan dekat aku.seroiusly bile dengar masalahnya,aku pon rase sedih sangat2 sebab lihat mama aku mengalirkan air mata.