✘O✘O
about entry follow home

my favourite top 10 hero malaya :D
Selasa, 29 Mei 2012 • 11:21 PTG 0 PANDA
As the title above,hari ni aku nak cerite pasal top 10 HERO MALAYA favourite aku...before ni sape yang kenal aku memang tgk aku fanatik dengan k-pop je kan...hehe..tk pon artis antarabangsa cam kat ats ni la..act,bukan nk citer pasal gamba ats ni ok..hehe..tkpe..nnt aku list lak top ten my hollywood favourite..haha..act aku pon tak tahu nak citer ape dekat entry blog aku ni..dah hampir berhabuk dah..so sekarang dah bersih sikit lepas ngejas blog smlm gan arini..nmpk simple kan..ok we straight to the point..let see who the top ten my favourite HERO MALAYA. we start it from below..


10.Nazim Othman
hihi...aku dah lama admire dekat jejaka tampan malaysia..kalau tgk body dier macam siwon SUJU...aww..hot siak..haha..aku minat dier dari zaman sekolah lagi..masa tu siap letak dia dekat profile myspace aku lak tu..konon bopren katekan..auww..haha..start aku buat fb pon aku siap add dier as frens lagi..hihi..

9.Alyph Sleeq
ahaa...si mamat comeyl ni..jejaka singapore..lagu first yg aku dengar lagu "cun saja" tu..pehh..tang dier rap je aku dh tersenggih sorang2..beranganlah kan..dier pon aku minat since myspace mase aku sekolah..and sampai sekarang profile myspace aku gamba dier ade..pehh..hehe..start taw psl sleeq ni nmpk dlm rancangn beat tv kot tak silap..lupe..and nmpk dia sgt comeyll...aaa...haha..and muke dier mirip my "past" story.adelah sikit2..tapi..alyph ni lagi tomey..auww

8.Sharnaaz Ahmad 
     
ini dia...bopren shila amzah penyanyi patah seribu..tapi mungkin dah ade abg sharnaaz ni dah takde erti patah seribu kan..hihi.aku suke senyuman dier..and dier romantik ok dalam drama..untung kak shila dpt dier.. :) mase first tgk dier belakon dalam tari tirana,aku biase2 je..bile tgk drama2 dier skrg and selalu je dier dpt watak romantik..pehh..ahah..tu je ckp..dpt abg sharnaaz wtk ape2 pon jadi..semua drama dier belakon aku suke tgk..jadi gangster lagilah kan..fuh! haha..

7.Amar Bahrin
first tgk amar ni mase dier terlibat dalam anak wayang.mase tu rambut dier panjang..tapi dlm tu tgk amar ni cam kaku lagi belakon tapi sekarang tak payah cakap..tak kaku dah..abg amar dh good in his acting dah..hehe..good job abg amar..keep it up..and sekarang lagilah aku suke amar ni bile dier dah rambut pendek,makin hensem..auw...and aku siap follow tweet dier..tp tweet aku tk pernh balas..haha..frust pon rase ade..*chewah poyo ingat amar ade ade sorang peminat ke hape..mestilah ramaikan..so kene understoodla kan..takpe :) tp dier hensem! hihi

6.Zizan Razak
ahaha..tak kering gusi ke bibir ke ape ke bile kalau si zizan ni melawak..ahaha..aku minat dier since first raja lawak and mase rancangan audition raja lawak lagi mase tu ingt lagi dier sanggup terbang pergi Sarawak tak silap semata2 nk masok raja lawak,and usaha dia berbaloi..and tgk! siap dapat anugerah pengacara popular taw sekarang..anak kelahiran terengganu ni kan yg ade hidong seksi cam tu..ahaha..takpe abg zizan semua tu lah aset abg!ape2 pon sy still minat zizan a.k.a jijan..haha..aku kdg2 berangan jugk kalaulh dpt bopren cam ni mmg aku rase semua ilmu aku kua madah buat lawak je keje..ahaha..tp tu lah best!untung sape dpt zizan nnt.untuk abg zizan,gud luck untuk SUPER SPONTAN!!

5.Karl shafek :)

hee...karl shafek...aww..pengacara hot on air..haha..suke giler tgk karl shafek senyum..first tgk dier dekat tv mase citer ape tu anak aku artis..haa...pstu citer aalia..then sekarang dier masok rancangan master chef malaysia aku rase wow!! aku suke ok lg2 tgk lelaki masak sebab ape bagi aku lelaki yang terer masak even sikit2 memang jadi pujaan aku..and karl shafek termasok dalam ciri2 tu..hihi..lagi2 dapat taw dia suke chef jamie oliver wow!! aku pon minat ok chef yg mulot potpet mase masak..hehe..sementara ade dekat rumah,mmg aku tak miss lah tgk masterchef sbb ade karl shafek..hehe..karl shafek pon aku follow dier through tweet tp samelah tak bls tweet aku..ahaha..aku tak tahulah kalau dier balas tweet aku,aku pengsan kot..hihi..

5.Shaheizy sam :)
hihi...suke tgk dier belakon..tak kesahlah kan..hehe..shaheizy sam pernah jadi penyanyi dulu kre dier dlm kumpulan tak silap 3 org je group dier.dier jadi si mamat rapper.hei!not bad ok dier rapper..aku suke dengar..tp!bile shaheizy sam belakon and nyanyi dengan yana samsudin dalam filem aku ade kau ade tu aku rase..wow...separuh cair jugk..not bad ok..semua lakonan abg shaheizy sam mmg mantop..superb!! hehe..kalau tgk dier belakon ulang kali pon aku rase tak bosan pon sbb funny..buatnyer,semua wataklah dier bole bawak..hehe..and aku penah mimpi dier ok..ahaha..nak taw ape yg aku mimpi?carilah dlm old post aku..haha,..malu nak citer..tapi aku suke mimpi tu and bangge kalau betol2..haha..aku rase kalau kak cik epal nampak ni mesti makan hati pucuk pegaga..untung cik epal shaheizy sam bace post dier..hehe..org pemes..mesti..hihi

3.Shasz Jaszle
first aku perasan dier ade join club photographer dekat myspace dulu ape nama ntah lupe dah then,aku tgk dier dekat tv belakon citer tari tirana and aku rase aaaa....haha...sukenyer..hensem..hihi..dier belakon dgn sharnaaz dlm tu..hehe..sekarang pon drama popular tv3 citer 3 janji mmg aku tgk sbb ade dier..hehe..kalau member aku cakap pasal dier dulu couple dgn miera liyana and aku akn start perasan sebab ahaha..nama aku tu ok..Mira Izliyana..tak ke sama dgn nama tu.ahaha..so bile cm tu mulela aksi poyo terkua and sbut "ex aku ni" ahaha..perasankan?ok2 tumbuk aku sekrg..hei dier ni pon aku tgk klw dier belakon dlm citer asmara 2 tu..romantik seh.. #cair

2.Khairil Azam pilus
Aha....abg ajam awok ni kan..hihi..minat dier mase myspace dulu mase dier dulu join shuffle kan..dier kawan2 shiro ape sume tak silap..dh lame aku tak ingt..tp mase tu aku biase2..then dier masok AF7 ape sume fuh..bertmbh mint..siap berebut dgn membe aku lagi..ahaha..bangang tak bangang..mase aril terkua mase konsert AF7 minggu ke 8 aku frust ok..haha..giler frust..siap aku afundi masok lagi..and undi dier untuk final..haha..siap password aku pon ltk nama aril ok! haha..ops..terbagi taw..haha..and aku pon follow dier on tweet lg hampa ok dier tak balas tweet aku..hehe..takpe abg aril! :)

And jengjengjeng...who will be the first??ahaha...this is it...taraaaaaa

1.Ryzal Jaafar :) <3

aha...this he is..kalau org ramai miant aaron aziz tahap giler babi tapi aku tak,aku minat dier!! hehe..giler beb hensem taw..lg2 dier senyum..auw...cair...haha..first dier aku tgk pon mase belakon citer dunia baru..and skrg dier byk belakon dalam drama..comeyl je tgk dier belakon..hehe..speechlesslah..tak tahu nak ckp ape..ahaha..akak aku pernah nampak dier dekat kotaraya kebayan foodcourt,johor bahru.akk aku nampak dier makan and akk aku ckp dier siap senyum dekat akk aku and aku rase jeles..and sedpkn hati ckp takkan lah dier nak masam depan publickan..ahaha..tp akk aku tak ambik gamba dgn dier..kalau dier amk gamba,aku rase aku makan hati..ahahha...saje wat leklu..nak gune DP fb ke hape ke,aku rase malu..hee..nnt akk aku nganjing yg aku tak nak..haha..

ok thats it..hehe..to the girls out there..korang jangan makan hati..aku just list my fanatik top ten hero malaya je..bukan hape pon kan..untung kalau dapat one of them or kenal them betol2..hehe..aku takde fanatik mane..sampai obses ke hape..oklah..untill we see in the next post! :)