✘O✘O
about entry follow home

bye jb see you again...
Sabtu, 10 Mac 2012 • 5:19 PG 0 PANDA

bye jb...huhu...shopping mall kesukaan aku tu..act aku smpai dungun kamis sbuh...pic ni aku snap da lme mse aku balik siang..tk de kjela ktekn..hehe..rindu kot kat hometown..baru balik bape hari padahal...huhu..now mase utk aku spend study...masalh study ka??haha..

kat uma pon aku bukak buku mase hari ke tiga..tu pon mse ge smart bole aku bawak buku bile mama tanya "nak photostat ke?" aku jawab "tak lah nak baca" ayat kaw kaw aku dapat dari mama "kat uma tak baca baru nak baca" kuang2..haha..balik je tros aku bace buku...online mmg wajibla..tu pon tk bpe nk ngadap buku n lappy..haha..sbb ade ank2 gajoh aku tu mmgla kacau dorng je..hehe..almaklumla akk aku tido uma sbb mama wat bbq utk kakyan and sempena aku ^^ suke giler ok..

sempat aku celebrate besday kakyan..aku saje je balik hari rabu asalkan aku dapat celebrate besday kakyan seperti ape yang dijanjikan kakyan suruh aku balik celebrate besday dier..besday akak aku tak pe besday abang aku,lantak kau ade aku kesah..ok sumpah aku jahat bile ini macamlah.aku bagi kad wish je kat kakyan..hehe..jimat kos.sempat beli mase kua gan jun cik lesboo saya tu..haha..ok2 aku geli lak..mase wat bbq sume ade..maktok gan mamalong and kak eka sekali..kak eka cam frust je aku cuti sekejp..haha..malam tu memang awesome spend time gan sume family :) rindu ok kompol ramai2..snap2 mase besdy kakyan ade..that time aku pakai baju tido suda haha gan muke serabai is pakej..haha..sume yg disnap keadaan aku begitu hodoh so no pic..haha..

balik uma mama masak sedap2..rindu giler masakan mama..mama masak makanan feveret aku iaitu soto and nasi ayam..yummy!aku bile nak masak best2 utk mama??haha..entah..cuti kali ni patut jadi cuti panjang aku tapi aku amik intersesion's program. ape bende tu??aha...yg pnh dgr mmg tawla..yg tak pnh dgr mmg ignore ape aku cakap..haha..dia macam short coursela jugak..tp certain subjek je la leh plih cm tu..as a result,yup aku amik intersesi bagi mngisi masa lapang cuti aku..takpelah mama cakap untuk masa depan aku jugak walaupun tak de masa berehat..tension jugak fikir..sebab kalau amik program ni cuti sem jadi sikit je.

balik kali ni aku jadi hati tisu lagi..why??sebab rasa tak cukup spend time gan mama..act,kalau tak siang rabu tu ge mengedate gan mama kua jalan2 mama bawak aku shopping tudung and aku nak habiskan boucher buku aku tu,tapi hujan pulak siang tu sampai kepetang lak tu..and mama kena jaga itu budak gajoh...haihh...kalau tak hujan baru nak bawak que jalan2..haha..1 hari aku homesick rindu mama ok! huhu..giler tak giler jadi hati tisu balik..

pengubat rindu,mama masakkan untuk aku before balik tu..mama buatkan kacang sambal and sambal ketuk(org jawa je taw apebende) kesukaan aku :) makanan ni tak basi cepat..yang penting kene makan cepat..kacang sambal mama 2 hari je..emel siap buat nasi goreng campur masakan mama ni..haha sebab bahan takde..kalau tak 1 hari je bole tapi aku kat sini jarang makan..besokan tido je..haha...sambal ketuk tu pon ade lg mngkn hari ni abz..kalau tak dh habis tapi aku sayang..haha..bodo giler..

thanks mama...love u..susa kan mama je..hihi..mama cam taw aku rindu masakan dier..kat sini tak dapat makan masakan sedp2 macam air tangan mama..emel masak pon awesome jugak ok!syg kau emel..

tak lupe jugak mama sgt baik hati,aku taw mak aku memang baik hati mama bawakkan beras untuk aku,emel and wani punya simpanan keperluan..hihi...sebab nasi sedap giler bile pakai beras ni..ape nama ek lupela..beras wangilah cam tu..sotong feveret aku tu pon tak lupe..simpanan tu..hehe..syg mama..aku nak rembat bawang2 or kntang malas..sebab giler pe aku naik bas lah..haha..macam ayat ni yang aku ingat "alang2 bawak satu dapur" haha..nenek aku ketawakan aku sebab bawak beras..hehe..jimat maktok!

so sekarang aku gah mngusahakan diri study3..tu pon rase bosan..haha..2 subjek je aku dok ulang..fnb gan bel..lain subjek cam ctu tak lak aku study..konon nanti gab 2 hari dapat coverla..haprak aku rase..haha..ni pon bel n fnb aku nak cover and try pahamkan bel ni balik..susa kot..kalau tak mase sem 1 gan 2 bukan aku study bel..sem ni bel dier rumit and susa..risau ok...fnb nampak senang tapi susa nak skor..uwaa...byk kena cover..

muke tak rela balik tapi kena balik as conclusion,jangan balik rumah mase study week cam ni lah jadinyer ingat rumah jadi sakit rumah.. :")

p/s:act,aku update blog sbb tak leh tido and bosan study bel huhu..