✘O✘O
about entry follow home

Dan sebenarnya the sweet movie..
Isnin, 23 Januari 2012 • 11:48 PTG 0 PANDA

baru td aku tgk story ni...eh sweet kot...(jntung hati tgk ni!) lg2 tgk sazzy blakon gn hubby dier sndiri wow...bertmbh sweet.....da lem kot aku nk tgk cite ni dr astro warna lg...smpai mama buang chanel tu last2 hari ni baru dpt tgk..wlwpn x tgk dr mule,tp aku phm atleast jln cite dier...n ske sgt jln cite dier...ni sinopsis yg aku copy dr blog palmadini:

"Kisah ceritanya mengenai Maira (Sazzy) & Harris (Nazril) yang bercinta di dalam mimpi sedangkan kedua2 mereka tidak pun saling mengetahui akan kewujudan masing2. Harris seorang doktor, Maira tu aku tak pasti sangat apa kerjanya.. ala2 advertising company kot. Kedua2 mereka sudah mempunyai kekasih di alam yang nyata namum adat resam bercinta, banyak sahaja masalah nya. Maira ditinggalkan oleh kekasihnya Olly (aku tak tau nama pelakonnya) manakala Harris pula menghadapi masalah dengan desakan keluarga tunang beliau, Zora (lupa pulak nama pelakon wanita drama susuk tu).

Namun, bila mereka berdua bertemu di alam mimpi.. mereka menjadi mesra diantara satu sama lain dan sering berkongsi cerita dan bertukar2 pendapat. Hubungan mimpi tersebut menjadi semakin mesra sehingga akhirnya menerbitkan bibit2 cinta diantara Maira dan Harris

Harris telah di pilih untuk ke Ireland oleh pihak hospital dan semenjak daripada pemergian Harris itu, beliau sudah tidak hadir lagi dalam mimpi2 Maira.

Diakhir cerita, setelah beberapa kali Maira tidak berjumpa Harris di dalam mimpinya.. beliau meninggalkan sepucuk surat (di dalam mimpi tersebut) untuk dibaca oleh Harris di tempat pertemuan mereka. Nak dijadikan cerita, Harris telah terjumpa surat tersebut (dalam mimpi) apabila beliau ke tempat tersebut dan membacanya. Pesanan dalam surat Maira, "Harris, sekiranya engkau benar2 wujud... halang lah aku daripada bertunang". Harris telah datang ke rumah Maira untuk bertemu beliau yang kebetulannya sedang melangsungkan majlis pertunangan."

eh ade nama aku je kan...hehe...ok perasan...act,klw tgk cite ni pnoh hytn, bole sedih gak sbb pnghytn pd cinta dorang...ape yg aku berangan psl cite ni aku nk sgt mimpi cm kite mimpi some guy ni stiap mlm, ble cite kat org, org ckp juz mainan mimpi je and that guy x wjud sdgkn wjud..by the same time hati kite pon kte bgitu,dier wjud and sme mimpi cm kite...and last2 slme ni yg dmimpi tu adelah org tu jdoh kite and akn jmpe satu hari..untungkn tuan badan..cm dlm cite ni gakla! wow!!mmg imaginasi tinggi aku ni..haha...perasan jp..hope satu hari dpt cm ni..tp xtaw ble..haha..berangan je kan...tapi mimpi mungkin boleh jadi realiti... who knows! cume xde laki yg ttp dtg mimpi aku wt mse ni..asyk ubh2 je...miaw :P

p/s:emel,kalau kau ade cite ni aku nk..aku nk dwnloadla cite ni kt youtube :)