✘O✘O
about entry follow home

entry yg suke2 je..
Selasa, 18 Oktober 2011 • 9:03 PG 0 PANDA

moning...tak penah2 aku update blog pagi2 kan..bukan aku nak cakap gan u olls yg aku da dpt keje tapi sje2 nk update blog aku..dah lama x update tntg perasaan aku kan..haha..rse x perlu..tp entry aku kali ni bukn sbb sume tu..tp aku xtawlah..ade ckt kot berkait rapat ke x..ngehh

semua tgh sebok nk bercintan cintun kan?bru nk couple bagai..couple balek gan ex dorang..ade yg otw to nk couple..macam ade yg kata..eh bestnyer couple..bahagia x dpt dinafikan..update status sume pasal couple2..rndu snilh..rindu snela...rindu tu lh...bukan aku jeles sbb xde couple..rse xde mkne kot..haha..tu mse kisah silam aku je..so skrg kene move on tros maju ke hadapanlah..mngejr cite2 yg ptt..ok...aku pon pnh alami dah perasaan ni..giler bestla konon..semua dunia milik kita..ape2 buat sume demi dia..smpai sokongn pon nk mnx dr dier..hish..kalah laki bini..

pstu ble gado...ade problm..mule lah..benci bgai menatang minyk masak yg da abz..mnages satu baldi..pstu update status macam org nk terjun lombong...i hate u..why u do this to me..bgai kan..haha..kelaka ble pkr2 balik mse dulu..ni bg yg btl2 haruk..ade certain couple kalau gado xde nk wat cm tu tp dorang good job sbb its umum n xyh nk tyg cz tu mslh antara they both rite? sedih mmg sedih gado sume x dinafikn..tp x ke leceh kalau cm ni kn smpai da gado..nk kne jge hati n perasaan maseng2..nk kne layan lah hape lah..eh parents korang dah terlayan lom smpai nk layan dier pulak..bazir je..diri sndiri dah terlayan ke?

ade yg kata "untunglah ade org sayang" ade couple...ade org take care..ade org suke ade org cinta..untung dah berpunya..abz aku ni ape?rugi tak bercouple sbb dah breakup?x pndai jge bf..pdn mke..eh lantak aku lh..madah untung je ble nk rugi?kat dunia ni kejap2 kite akn jadi top meletop di atas..and kite jugak akn merundum jatuh ke bawah..adat sume tu..

n mke aku pon org selalu label aku ade bf..sdgkn tak pon..haha..ble dah cm tu sukelah aku gnekn kesempatan ni..baru2 ni ade yg ckp aku beruntung sbb da berpunya dia susa nk cr couple sbb xde yg nak..aku rse nak maki n nk kte "kau ni bodokan" pkrn cm hape..ape yg untung?bg aku membazir je ade couple nk kne tc la hape lah..bazir kdt topup smte2 nk msg org yg konon tersyg n tercinta..smte2 utk dia..x ke rimas kalau dah cm tu..lbh baik gne kdt tu msg kwn2 kalau rse perlu n bosn bbualkn topik hangat or mngata org..haha..maseng2 bole heppi..n the most important..tye kabar parents..ble aku ckp cm ni ade ke dier bole kte "bnyi cm da break je..." eh bodo ek kau ni..pkr pkai otk..bazir duit n tenaga je lh..kalau aku ckp single ape kau nk couple gan aku?ingt aku nk ke??muke cam apek tepi jalan je.(ckp cm aku cntik je :p)

hidup solo sgt sng..dr berdua..amat leceh..atleast kite bole spent more more time with family n fellow frens..x rse rugi..enjoy our life together sblm ade yg tutup mata wat selamanya..x rse rugi n tersisih ble kite da bersama dorang..sbb dorang ade je gan kte..kalau couple,nk bersama je..smpai nk spent time gan mereka sume xde sbb tkot kata kita abaikn dier n xde spent mse utk spent bersama..lainla kalau kau tu dah kawen sme2 lain cite..susa ble da cm ni..kalau ade yg paham tu kre da bgsla kan..

sbb tu aku more prefer dgn situation aku skrg..aku jd mira yg dulu..yg ske memilih bab hal ni..sgt2 memilih ok..nak yg perfect n sume serba lengkp..(mcm aku sume perfect je :P) xkeshla..aslkn aku puas hati..spe yg knl aku,dorang taw aku nk cm ne ciri2 seorg bf aku tu..so aku skrg bertmbh cerewet sgt3..xde mkne aku nk tangkap muat ni..main sauk je..tu mira yg dulu..konon nk lpekn seseorgla alasan..haha...haktuihhh....konon spe nk couple gan aku,aku trima itu jam gak..spe nk knl gan aku,aku on itu jam jgk..no no no...x semudah tu..hahaha..demand mesti lbh...muke cm haram j lbh baik simpan je hajat tu..mmg tak akan dilayan kalau x tepati ape yg nak..haha..kre cm kne inteview b4 nk knl or hape2la kan..aku wat cm ni sbb aku xnk kcewa lg n aku nk kejar cita2 aku dulu..

so bg aku skrg,wt pe aku nk couple lg?wat skit hati n kecewa lg lbh baik x yh..be yourself as usual like who you are..kejar cite2 n stick with your family and frens je lg bgs..xpsl2 kalau dah couple nk kne syg spnh hati..nk kan perhatian yg secukupnya..leceh! mama cakap jodoh dan pertemuan semua terletak di tgn tuhan.kita as manusia kne usaha n cr jodoh tu..tuhan yg tentukan..kalau kita cr seseorg utk dbwt jodoh misalnya,tnpa kita sedr sme ade kite plh tu btl atau x..n tuhan tntukan dier bukn jodoh kita,kita kne trima dgn hati terbuka cm aku skrg alhamdullilah aku mmg dah bole terima sume tu..insyallah jodoh tu akan datang sendiri..tuhan dh tetapkan dgn sapa yg akn jd pasangan hidup kita..semua dah tertulis..cm ne muncul tu kita tak pasti n xtaw sme ade dtg sndiri or kite yg cr sume kita xtaw sbb tuhan je yg taw..kita sbg umat kne menurut perintah

n lagi satu..aku sgt prefer gan ayt mama.."kita tak perlu sayang 100% kpd org yg bukn n belom mnjadi psgn hidup kita sepenohnya..lainlah kalau dah ade ikatan yg sah sudah lain cite nak sayang cm ne pon xpe" aku pgg dgn kata2 mama ni as pgjrn dlm idop aku..mama n kakyan selalu pesan "kejar cita2 dulu...jgn pkr semua ni" yup...n skrg aku as anak yg menurut perinth kne ikot sbb ape aku wt sume krana allah...demi mama..demi masa dpn aku..berbakti kpd parents sebelom mereka xde..tu yg lg bgs dr korang ngadap sume bnde yg x berpaedah ni..

skrg bg aku,kejar cite2..uruskn diri sndiri..tc mama..spend time gan family n frens..sume pon da bermkne n ckup utk sempurnakan dunia aku lg.khayalan n hobi aku x ckup utk lengkapkan dunia aku ni..dorang jugak yg boleh memantapkn lagi dunia aku..haha..so aku xdelah hidup dlm keadaan keseorgn kan?

bak kata aku "TAK MATILAH KALAU TAKDE ORG NAK SUKE,NAK COUPLE,NAK CINTA,YANG BERPUNYA AND NAK SAYANG" gne kesempatan yg ade pd diri kita..luangkn spenoh masa utk diri kita..aku masih milik pn mastijah dan arwah haji roslin lagi..aku punyai mama n papa..ya..aku sudah berpunya..aku milik mereka..aku jugak milik sepenohnya oleh mereka dan tuhan.mereka lagi sayang aku sejak aku dilahirkan..kasih sayang mne yg lg lama kalau bukan dorang?kalau couple,kejap je kasih syg yg dorang bg..kalau dah break,kasih syg tu pon hilng..semua tu smntara je..lgpn btl ke cara tu?cara lg benar memberikan kasih sayang iaitu parents kita sndiri..

bile susa n sng dorang still ade gan kite..ni x,dah break baru nk spend time gan familylah hapelah..ape org kata nk pngubt hati yg duka lara..kalau single hidop gan family, susa n sng masih bersama..kalau yg jnis hidop snyi parents pon kdg2 x amk kesh psl hal kite,pndai2la kite nk kawal sume tu..sbb tu ade certain org lbh suke enjoy gan membe n ade yg x sedia gan couple sbb dorang lbh prefer berenjoy dr kusut keadaan n no privasi life.

aku pon pnh terpkr hidup aku snyilah tanpa sume tu..dulu ade je yg nk d cr n nk d tc..n ade yg tc..n aku jgk less love dr seorg papa sbb papa mninggl n abg yg dgn dunia dia..tp sume tu bukn pnghlng aku utk tros idop..n mule cr couple..tp ble aku pkr ape yg aku pnh alami yg aku rse,definisi sunyi tu ble diisikn dgn yg lg berpaedah..:)

so perspektif aku skrg,blaja dulu smpai degree..kalau bagos smpai master..cr keje yg bagos..atasi pengurusn diri dgn lbh baik sbb hidup makin mncabar bila usia semakin mnjangkau termasok lengkpkn keperluan asas yg dperlukn utk masa yg dperlukn..kalau semua tu dah stabil,barulah rncng utk cr psgn hidup bersama.skrg aku x perlu pkr semua ni dlu..yg aku kne pkr skrg...belajar..kejar cite2..hidup sbg student sbb student life sgt best3 mse ni la nk sme gan kawan2 n giler2 gan dorang..so gnekn kesempatan yg ade..

so utk yg bercouple tu,kalau ade yg couple bole DL setiap sem n cemerlang je tu mmg aku ucap korang sgt pndai managekn keadaan..korang couple cara yg btl..:) hope korang happy dgn ape yg korang bwt dsmpng org trsyg..

so pnt bebel..thats all folks this all just my opinion..lps ape yg trjd pd diri..pnglmn mematangkn keadaan utk memperbaiki diri sndiri..x perlu nk pnggil mekanik sbb mnyampah..haha..motip sgt,..:p

p/s:i still pgg ape u kte kt i idop harus di teroskn even tnpa u..yup..GTH sayang :)