✘O✘O
about entry follow home

Final kitchen...um ye..
Sabtu, 17 September 2011 • 2:57 PG 0 PANDA


(tembam seh pipi aku..mse ni emy xde cz kne mrh gan rain..haha..)

this is my group membe in my kitchen class ye..

ok aku nak cite kat korang sperti ape yg aku dh jnjikn..lpe nk update smlm..haha..meh aku cite mse final kitchen aku masak pe...

1.nasi hujan panas
nampak sedap kan...mesti...sedap ok...yg ni rain handle..ape jd gan nasi ni..warna kaler2 dier sgt pekat..n rain letak kismis byk n hati aym byk..bak ima ckp..nasi ni dh jd manis ble ltk kismis byk..huhu..tp sedp ok ok..

2.ayam kurma
yg ni ima handle..aym ni msk lme sgt..so phm2la ape jd aym tu..n msk pkai santn bkn susu cair..cm mama ckp pkai susu cair lg sng..aku xlh nk bangkangla..aku pon bru tau..sbb aku ni ske sgt org ikot ape yg aku cadang...huhu...tp bolela..ayam kurma ni aku xdela sgt..

3.daging panggang
yg ni rain handle sbb dier kalau msk bnde cm ni mmg awesome..tp xtaw ape kne daging x rse pape dier kte x ltk garam ==' hampeh kau rain...so x bpe nk masyuk...tp mmg nmpk sdp..aku main msok je dlm mulot..

4.air asam.
yg ni emy handle..x superb air asm dier..aku xnk ckp lbh sbb aku pn xbpe pndai wt sgt..huuu...peds..xde rse cm msm2 best gitu..peds belaka..x cm mama wt (sume nk mama je..ko ape taw)

5.sotong sambal..tbe2 ltk PETAI????
yg ni aku giler babi x puas hati...ok yg ni aku hndle..aku msk..bland sume aku..wteva..kre mnurut pernth jugkla..pstu aku dh nk cm pitm aku kua..b4 kua tu,emy ckp dier hndle dier ltk air cz nmpk kering sgt stong aku..balik2 dr reht..alangkh terkejut master piece la sgt aku tu dier add on PETAI..walao...aku dh eh tros xde mood..b4 msAk pon tbe2 aku trkjotaku ckp " rain..asl ade petai..aku ckp xde petaikn.." rain pon jwb "la asl kau x ckp awl.." eh dier bkn ckp mse tu udng petai..pstu tuka stong..tp aku siap mention KITA MASAK SAMBAL SOTONG K. tbe2 jd cm tu..b4 ni menu aku rancang dier tuka..ayam madras jd ayam kurma..aku lh bla lg au..xkn nk gdo psl hal ni kn..aku taw aku jnis xbpe nk bz n x bpe nk pndai msk sgt kn..so aku diamla..gilerla..tros aku x sentuh pon ape yg aku dh msk..dier add tomato aku ok lg xpe..tp petaii..ble tye spe letk..rain letk...aku mmg jnis ikot slera tekak aku wlwpn ade yg mkn mknn cm tu..errr..bengang giler..maki hamun kot psl hal kecik..urghh...ckp kt mama pon mama lh ckp "eh bole kn x ltk sume tu..bukan x jd hape.." aku pnyelh serbe slh nk ckp.."rain...kite x yh ltk petai rain.." rain pon ckp "asl..ltk je la..ckt je..ko x mkn ko tepikn." aku ni klw dh spe sekali gan petai huh! mmg aku x kn sentuh...even emel mkn petai aku lh nk ckp "emel leh jau ckt x..bau petai" bpk anti giler beb aku gan petai..cume aku x smpai hati je nk ckp..ok bab petai pnjng sgt..sbb x puas hati..haha..

6.sup campur=ketam stimboat+tahu telur
sgt comey sup ni..cm sup org sakit dh..huhu..rain handle..cz rain klw bab sup mmg sedp..tahu telur tu pon pech..kalau x rain nk ltk ketm tu je..then aku bg idea ltk carrot dier x nk ltk..degilkn..grr..aku pulak mse tu sakit..so aku xlh nk gerk aku diam je..aku rse ok..tp ima ckp "masinla..kau x rse masin ke?" ok ima..mungkin aku sakit ima mse tu..huhu...sup sakit tu pon aku rse sedp tau...

7.pengat pisang
ima handle..ni dessert last mnt..b4 ni nk wt roti bakar taruk susu..sir ckp cm western..ok fine..so ni la yg dipilih...pengt ni ksong je x ltk kaler2..cm mama selalu wt n biji selalsih..(aku pndai mngrh org tp msk pon x reti :D) tp aku x rse pengt ni..tp not bad kot..cz aku rse sakit..

8.air anggur cincau..
b4 ni ingt nk wat anggur bandung soda cincau..then dh wt amik kau..tekak rse kembng...rse minum susu basi..haha..tp mmg rse lain..ok ckt bole la..tkot org rse pelik..then last mnt tuka..pdhl cincau mse tu dh taruk sume..so terpkse cuci balik..punce rse lain cz ltk soda..thats whyla..klw ltk susu dh ok..soda rain nk sgt..tp aku pnye ego konon nk lain..nk anggur bandung cincau..rain nk ltk bndung soda biase..amik kau..sekali..jd cm tu..haha..group ni je air bodo2.group lain air sedp2..:)

9.satah popia..
yg ni ima handle..aku gulung..pon rse x jd..tp aku mkn ok je..mngkn aku x pnh rse satah cm ne..pelik gak tgk cm mule2 tgk cm tlur dadar yg ltk kelapa..haha..

10.arca mentah..
yg ni x silp emy handle..aku x cmpor n x rse..huhu...x mnt..

bab hias mnghias..serhkn kak emy n rain..emy reti carving ni..

tp mmg frustla..aku rse pon x puas hati kot..gan ape hasil keje final ni..kitchen biase best2 je..kalau group aku dpt..so geng..walau ape pon blaku mse tu..we had done a really gud job! :)

ni yg gmba aku sempt amik..tu pn lps dh cek mrkah..penoh sgt org dlm blik tu..bygkn group aku yg first serve..haha..
sup faveret aku :)

nasi yg aku mksdkn...tgk dh cm nasi mnyak..serve yg ni pn slh cz ltk lauk 1 pinggn..dier kne servekn satu pinggn satu lauk...emy pnye keje...huh..haha

daging yg x berapa ok tp nmpk sedp..rse dier jd ok ble cich gn air asm tu...cm sos 1000 island kan..huhu..


n inilh dier stong yg aku bnci tu...grrr...master piecela sgt aku ni x bpe nk jd da..hncur lebur..(ok x perlu amk gmba clear ok..

ble time packing je aku pack nasi,aym...sup..pengt..daging..wuwuw...korang mmg dh tau ape aku x bwk balik kan..eh mmg tak lah aku nk mkn stong tu ble dh dgn petai...sume abz aku bedal..lapa punye psl..ge kitchn mkn megi je..haha..pengt je aku x abz aku bg asma sbb dh jnji nk bg mknn..xkeshla walaupun ckt..jnji iklas..ok cau :)