✘O✘O
about entry follow home

searching for raya! :D
Ahad, 28 Ogos 2011 • 1:10 PG 0 PANDA
muke tak puase..sentiasa berseri...hahaah :P


oh yeay...thats it...itu yg aku nantikan untuk balik rumah..its shopping time..yippie...hahah..2 ahri kot ge shopping..smlm ge pandan uptown...tp x round situlah..ge yg berdektn kedai dekt situ je cz my mom mau beli barang dapur for hari raya ma...ngee...n smbil tu search2 baju raya..thema tahun ni adalah kelabu..yeayyy..haha...decite that time gak...haha..cari baju wane kelabu untuk perempuan sgt susa..lelaki sng je cr =.= first time aku cerewet plh baju au...ade jmpe bju aku mnt...tp dier kbye itam kain kelabu..look nice gak..tp aku hold dlu...cm org putih ckp dun be gelojoh..uhuhu..pstu x puas jln2 je la..cr utk rye lain yg dibeli..dier beli ksot utk ge kels..haha...mengong aku..akhr sem bru nk beli..suke aku la..ksot comey aku tu pon da nk nazk..kasot pink crocs aku tu lak lgla x muat ketat je aku pkai...nak suruh shahrin pkai lgla kasot aku tu bia kembng..hahaha..abz terlipt kaki ank org aku keje kn..:D

arini cr baju rye byk tempt!first x rncng sbb ingt nk kua ge byr bill baby broadband aku ni..n nk setlekn problm dier ni..tp dtgguh smpai 30/8 lak..mcm ge court mintk cerai lak kn??haha...tp yg style smlm aku tdo kol 7??gilerkn??bedal cite korea snow queen...best giler cter tu..nnt aku story kat korng k..hehe..tp yg xlh bla mama aku kenjotkn aku mmg style..dier gerkkn aku pkai kaki je..haha...aku ingt apende la..rpenyer mak aku..lala..haha..then pas je kua dr maxis centre mama ajk ge tesco..aku pon ape lg on la..haha..cr pnye cr wane kelabu tak jmpe..sedih betol..byk sgt labucci labucco. ni..basoh sme gak kat msin..nnt tgl..klwla aku bwk balik sne kompom kne bsoh gn tgn...dhla mls..haha..kire byk gak la plhn kt sne..ble x jmpe ge smart n last jmpela jgk..dr x..aku pon kompius gn bju yg aku plh tu..haha..kt tesco plentong td pon ade jmpe gak..look sweetla..tp dier tnh putih bnge kelabu..tp bunge dier tu aku tgk cm coklet gelp =.= so aku cncel..bju ni pon aku tgk cm kaler biru je bkn kaler kelabu -.- kenapa gan mata aku ni..hahaha..

pstu ge la tesco tebrau..cr kasot lak..pon cerewt...sbb ape aku trngiang sore akk aku dier akn ckp
"yek eleh kasot ni kau plh"
"taste ape kau ni...burukla.."
"alahai...kasot kamponglh kau plh..dh lme taw x kasot ni"
"kasot ni??pendekla kau..."
"kau tu dh la kaki tak lawa..plh kasot ni"

mcm ne aku nk beli kasot klw sume ayt dier ni ade dlm otk aku =.= selalu mmg dier yg plhkn...n aku akn setuju gn taste dier...klw bab bju serhkn kat mama aku..tp yg psti aku kne pstikn ayt mama aku tu btl2 dier yakin nk jwb..haha...bab kasot mmg bg akk aku la..mmg sesuai la..kasot dier plh utk aku sepak muke dier..hahahaah...maaf zahir batin :P tp tgkla keadaan..aku rse aku kne cr sendiri kot dgn keadaan sis aku tu yg blom tntu jmpe dier kn..sbb dier ddk uma M.I.L dier..pantanglh ktekn..akk aku tu bkn pantang...pantang pon nk jln...gilerkn??lantak kau lah..kasot cm ne la aku nk plh..klw kaki aku ni kne gn kasot mane2 xde hal la..mslhnyer mte aku ni berkenan kt kasot flat =.= kasot yg aku selalu pkai ge kels cm ni la..aku nk gak kelainan ke kn..sbb tu nk cr wedges. hallo! kau bukan dpt bf RENDAH lagi ok...so xyh nk cr kasot flat2 ni..so cr UP sikit ok :) aku pon da bosn pkai ksot cm tu..ble aku nk mninggi klw da cm tu kn..haha..tp klw da xde plhn kne amk gak la kasot cm tu =.= nnt kasot weges aku bli kang mak aku yg pkai bkn aku sbb saiz kitorng sme...hoho..

skrg pon gh penin nk beli tdung cm ne dgn baju rye aku tu plain je xde cork..mama ckp beli tdg yg ade cork sbb bju da plain...tp aku xdpt imagine cm ne..rye kli ni mmg aku nk kelainan cktla kn..ehehe...i nk i kelihatan vogue dr kazen2 i..hahaha...kazen aku tu mnela besa mne pon...bwh aku je pon...haha...ahh..x kire i nk kelihatan hot jugak! auww...n xlpe gak i nk cr handbag bru utk rye ni..melampau kn..hahaha...nk vogue..ape pon nak *kalaupakaiduitkautakpegak.

td round tesco pon aku sempt tgk benda yg x spttnyer aku cr sprti patung patrick...aku jumpe patung patrick.....auchhh.....sgt menikam kalbu ok...sy dulu giler patrick...aku ade kitchn patrick tp kne rmps gn pengawas sekola yg cm babi...bodokn??syg giler kot!!!pukila! tak pulng lak tu.aku klw plh patung patrick mesti cerewet sbb pe aku btl2 nk cr wane dier sme gn katun tu..ade pon jual wane cair...alahai..mne sme gn real pnye...TAK MBOH! td bru jumpe yg btl2 memnuhi citarasa aku...seyes menikm kalbu..harga rm30..aku nak beli...then mama ckp "kasot tak jumpa lain yg dicari..harga dier lbh baik ge kasot" aku hnye senyum kambing gurun yg sgt cute..haha..nnt ble2 aku belila...syg!tggu i akan beli you utk temn ippo busuk i tu
(sy x syg tuan ippo tu to ippo tu la sbb sy ingtkn tuan dier) :)

last destinasi kampung melayu beli mknn...hari ni sy buke mkn nasi kerabu...sgt x pndai mkn tp sumbak je la..:D not badla..ok je..n sempt beli air cendol utk tekak sndiri =.=

ok sekarang mslh aku tdg n kasot...kasot mayb nk beli sndiri...tdg serhkn kt mama sbb mama plh sume aku on je :) thats my mom..esk mayb nk hangout gan jun ge cs jb..shoping time or should i say bff day out...or girls day! :)

ok ini gamba yg sempt di senap..

di dalam kereta (segn nk amk gamba sebb ade mama tp aku ni taw ke segn gn mama aku?? =.=)

qayyum yg sgtla cute! :) sebok gn balon dier
(umi dier terteln airliur beli ballon yg berharga rm7 lbh baik ko suh walid kau tiup 70 belon utk kau kn que =.=)
budak sebok gan ballon =.= mse ni yg aku ge pandan uptown
selipar memainkn peranan yg aku kt pandan uptown :D



menarik bukan???ni la dinner mse aku dlm kereta..hahaah...act,aku beli dkt tecso plentong..dsbbkn da lme x mkn so aku request kat mama...n yeay..haha..i dozen je aku beli..sumbt 2 donut da knyng..mnum cendol..haha..klw x lgla aku bru trpndng cool blog n ckp nk bli mama ckp "belilah" erk...xnk aku..malu...haha...wlwpn x pose

ni la bju rye sy...buruk???ade aku kesah???bukan duit kau..bukan kau pakai...tak menyushkn kau pon..tggu rye nnt aku amik gmba n korng tgkla cm ne rupenyer :P

td aku ade jumpe 1 family ni kt kfc...act,aku x perasan..mama aku yg perasan...nk taw?dier beli kfc utk ank dier n mkn kt situ xkeshla mkn kt situ kn sbb ank dier x pose...dak kecik x bole bla bpk dier pon mngunyh mkn sekli gn ank dier...mak aku yg perasan..x bole belahkn..yg mak dier serkup kepala yg bju cm bju hujn tu kn..nyusukn ank..mayb mak dier malu sbb laki dier x pose...haha..x bole bla..manusia manusia..

p/s:aida ckp muke aku dh tembm =.= tudung tu yg kett sgt buat aku nmpk tembm...tdung memainkn peranan penting ye anak2!