✘O✘O
about entry follow home

happy besday mama ;)
Isnin, 8 Ogos 2011 • 1:49 PG 1 PANDA
konon aku wat kek ni..padahal tak..haahaha

7 august is my mom besday....yg ke 35 tahun..terbalikkan..haha...happy besday mama...semoga panjang umor n murah rezeki..adk xde disamping mama untuk sambut besday gan mama...sbb ape..sbb aku tak balik...kne ade wet lor nak balik...aku pon kt cni dah sesak..mana taknyer..wet aku byk abz utk mkn n topup au..shopping mmg tak lah...topup alwayz msg mama lah..cekik darah maxis skrg...skli msg 10sen..x krela maxis ke celcm..aku ni dhla ske topup rm5 je..nmpk sgt kedekutkn...cdhkn aku xdpt smbut besday mama kat uma..kalau mse aku matrik dlu..sebole2 nk balik ok..snggp jmpe en aspa..sbb aku nk balik sgt..haha...dlu aku mnje giler gan mama thats whyla..cengeng...gembeng..haha...kelaka kalau ingt..tp best n pnglmn byk mematangkn kite ;) wlwpn aku jauh aku ttp ingt mama n wish besday kat mama...itu yg pntg sbg anak dier yg berada di rantau org..haha..ayt xlh bla...ngee...~~~

tp jeles jgkla xdpt balik..bygknla..akk aku leh upload pic tu tros..pnyela dier nk wt aku jeles...jhtkn..cubela dier upload gmba tu tulis "utk mira roslin..tgk ni...xpela kalau x dpt balik...belaja baik2.." sejuk ckt aku tgk...terharu...ni x..dier leh tulis kt one of pic tu kte "agk2 mira roslin jeles x tgk n agk2 dier bg hadiah ape ek?" walao..apa punya org...dhla adk dier x dpt balik leh ckp cm tu lak..aku taulah aku x mampu macam korang nak beli hadiah mahal2..yg aku mampu,belaja utk masa depn aku n utk mama tgk aku berjaya..duit aku spend mkn n topup n brg2 lain..xkn aku nk mnx korang duit lak..ok2..lpekn sume tu...

tp aku skela dier upload pic tu..atleast dpt tgk gak ape mama masak...n muke mama n sewaktu dgnnyer...thanks kakyan...yg ni x lpe gak sbb dier dh tlg upload pic utk aku tgk..wlwpn germ ckt gn word dier tu..haha...eh aku ni emo aphal..kau kental der...stkt ayt cm tu apedehal..lek lu...ok2..nak tgk tak??meh cek tnjuk...


ni ha mama aku masak..sedapkn...NASI AYAM PENYET..WINK! ^_^ mama sume dier leh wt..dier ckp sng je wt..aku ni blela nk terer masak..harap je msok cos food service tp x msk2 gak..ahahaa...:p


tu dia....cake dia....blueberry cheesecake... mak aku mmg suke cheese cm aku...ngee..tp aku lbh more on oreocheese cake..aummm..sedap tu!gilerla! spe2 tlg belikn utk besday sy nnt ok! (nk suh bf belikn,bf da xde..huhu) tp nk taw spe bg cake ni??nah..amk ni...


ni la ank jantan dlm family ni...cm wujud tak wujud je dier ni..ahaha...skrg bru wujud..utk dier..."WELCOME BACK TO YOUR FAMILY" haha...bru nk cmpur family lps ape dh berlaku...mcm aku ckp..sume ade pngjrnnyer..;) muke sucikn dier??haha..


tu dia...mak buyung yg tak lama meletus...kihkih...gudluck sis...buat ank byk2 ok..pstu suh aku ke mama jge smpai pengsn..haha...dier ni la organize sume ini...haha...setiap tahun muke sme..xde yg lain..haha..mengong pe aku ni..dier akk aku mmgla sume dier organize..dier bg mandian bodyshop..elak mama syg nak pkai ape akk aku bg ni..kang jd ape lak..ape kata ma,mndian tu nnt bg adk,then adk bole pkai kt u ni...xyh beli2..haha...ha..bru dpt idea..nnt mama mesti gne ble brg shower abz,brula dier bkk..haha..dier ni mmg bg hadiah selalu mahal..lain kali bg mama SKII HAHA...xpn makeup stage..haha..cop! asl aku nmpk akk aku makin mude??hahaha,...ok lpekn..tp ade lg bos besa utk sume majlis ni..nak tau sapa??meh tgk...


tu dia...budak kecik comei lotey nakal nak mmpos..haha...que..baru2 ni dier mnjahanamkn laptop umi dier..ade ke dier leh cabot button 'enter' laptop akk aku..haha...akk aku nk tekn enter pkai ape ps ni??pkai idong que ke walid??haha..apela budak ni..gan miss aceria aku ni pon pnh gak..pnh dlu,mse tu wc gan mamat tu la..que leh hentak keyboard kuat2..saba je la..pstu main wyr...ya allah..sabo jela..main tekn2la..adoii..penin..laptop aku ni dh jahanam mkin dijahanamkn..haha..budk2..ape2 pn xslhkn dier sbb que juz budk..lain kali suh umi kau beli laptop apple nuh..bgi kau pkai au que..nnt aunt su pnjm..


ha..tu dia...abg aku,mama,que n abg zali...captured by my sisla..cop! cop! asl abg aku jambu je??nak wat peace bgai??euw...haha...konon jmbu ke??haha...ke tiru gye aku yg suke amk gmba peace je..(sbnrnyr aku tgk pic ni pon aku pasrah sbb xde aku..haha)


sekarang tiba masanya untuk memotong kekkk...yeahh...eleh abg aku tu..bnggela tu dia belikn kek untuk mama..bkn jeles...dier mmg cm tu...suke tgk bnde yg dier beli utk mama dier...n akn bngge sendiri..ala..abg aku! mcm aku x knl perangai mngkok tu...dier ni sme je gan mamat tu! dua dua biol!mainkn perasaan pmpuan pstu kne btg idong sndiri (ok..aku rse cm out of topik je...) ok! pengalaman mematangkn abg aku..haha...


ciom mama lak..ok..nk wt aku jelesla tu...x dpt jeb...dh selalula ciom mama...haha...ni ank jntn mama seko je..kdg2 mama aku lbhkn dier..haha..biasela..mak selalu je gan ank lelaki..bpk lak selalu gan ank perempuan..tp aku x..aku 2 2..ngee...haha..ok..aku yg ckp aku yg jeles sbb mama aku wt cm tu..pape pn mama aku ttp syg ank dier..haha...c que tu dh x saba nk mkn kek tu..haha..tgk pinggan lak dier..


yeah..akk n abg aku suapkn kek itu kedalam mulut mama..haha...ank pmpuan dier lg sorang tu mana???dier x suapkn mama dier lak??biasela..ank dier yg bongsu tu ge merantau..belaja..ahaha...ayt xlh bla..(asl kucing aku c sayang tu x suapkn kek tu kat mama??haha..elak maktok yg suapkn kek mama ni kat mulot sayang :p)


yg ni palinggggg the most....fentinggg sekali...sbb ni la ucuk acam mama aku lps kucing syg tu...haha....pic ni mesti ade..c qayyum kuyu ni..haaha...da tembam lak aku tgk..bagos umi n walid dier jge..dh tembm balik..hahaah...


ye..muke happy mak aku..miss you la mom..;') sedih xdpt join..tp mama jgn risau..adk kuat..xde cengeng2 merengek xdpt join..huhu...adk ok..tp yg paling sedih..mama aku dpt col n msg free selama 7 hari tu..giler nikmatkn??mama aku ckp..kalau aku celcm dh lama aku je la dier col..wow...sweet...haha...(tgk..mak aku pon wat peace..menganjing aku amk gamba ke??haha~~~perasan aku ni)

tp mmg terkilan giler xdpt join..cz..besday mama kali ni xde budak F tu..mcm thn lps dier ade..so..x bestlakn..mmgla..lgpn besday mama tu..mama jmpt org cm kwn abg n akk aku pon ade gak..sbb abg aku wt bbq..ha..jantan seko tu pon satu..ayt pnye gebang knn kte besdy aku nk wt bbq..mcm HABUK!!!

insyallah nnt aku beliknla mama ape2 ke yg ptt..tgk keadaan..xpn aku msk ke mse 26 ke..cheh! aku ni ckp nk msk nk msk mse balik tp HABUK! AKU PON HABUK CAM ABG AKU GAK! HAHA..dh adk beradik ma...mesti sama..:p tp insyallah..ade utk mama..aku akn sediakn..:)

UNTUK MAMA : SELAMAT HARI JADI MAMA!! ADIK SAYANG MAMA SELALU SAMPAI ADIK MATI ADIK TETAP SAYANG MAMA DUNIA AKHIRAT ADIK :) TQ SEBAB MAMA SELALU ADE DISAMPING ADIK..(mcmla mama aku bce semua ni kn =.=)


i love my mom n all of my family ;)
(smlm dah xde keje pkr family aku especially mama aku..so..edit pic ni pon jdla as pengubat rindu..)

p/s:sbnrnyer byk lg akk aku upload pic besday mama aku tu..tp aku juz amk yg ptt je la..hehe..