✘O✘O
about entry follow home

cara terhebt!
Ahad, 5 Jun 2011 • 3:58 PG 0 PANDA
panduan ni mmg terbaik..aku jmpe dekt blogger ni http://inibelogsaya.blogspot.com/2011/05/surviving-break-ups.html. mmg terbaik kot..huhu..dpt cktla aku lpekn dier..even kdg2 tu aku rse rndu kt dier..sbb dier jd rutin aku n perckpn aku..tp aku kne elakkn sume tu..klw aku buat semua tu x selalu xpe..xkesh..huhu..lme2 akn ilang sume tu..adtla klw tbe2 rse rndu dier..hehe..ok kowg bcela..mmg aku salut kt minh ni..

Guide to Surviving Break Up(s)
Panduan Hadapi Putus Cinta


1.Cry your heart out
Menangislah seperti Kasim Selamat cucuk mata kau. It's good to express yourself and let anger/sadness out. Tapi ingat! Satu atau dua malam sahaja! Jangan drag setiap malam kau nak nangis, memang pathetic, sila offer pipi untuk ditampar.


2.Listen to sad songs
Inilah masanya nak perasan semua lagu putus cinta dicipta untuk kau! Seriously. Tiba-tiba perasan semua DJ stesen radio tempatan memahami apa yang kau lalui dan mainkan lagu Bila Cinta 20kali sehari, padahal tengah promosi Lagenda Budak Setan. BILA CINTA INI... TAK LAGI BERMAKNA... YANG KURASA KINI... HANYALAH NESTAPA... pastu kau taktau pun nestapa tuh apa, tapi nak rasa gak.


3.Empty Recycle Bin
Self-explanatory kot nih. Jangan dikenang kisah/memori/files lampau. Tak elok untuk soul kita. Kalau orang kata pengalaman mengajar, ya baiklah, ambil pengajarannya saja. Pengajaran sahaja! Memori cinta luka biar Naser Wahab je kenang. Lagipun tak elok kalau future pacar kita tengok kita masih simpan barang-barang lama dan gambar etc. You wouldn't like that from him too, am I right? Yeah I know I'm right.


4.remove all contact
Ini paling vital ever, jangan contact your bekas kekasih please. Dia call, reject. Dia sms, delete. Dia comment Facebook, unfriend. Dia email, letak dalam spam. Meanie? Not really, this is good for both of you to move on. At least sampai you dah certain you takde feelings lagi. Then nak contact balik sukati, masing-masing dah besar. OMG this is so my favourite phrase now, 'masing-masing dah besar'. So adult! So reaching 21years old this coming October!


5.Talk About It
Takpe, ceritalah. Luahkan. Dekat orang yang paling rapat dan won't judge you. Then STOP. Stop talking about it. Stop dropping his/her name in conversations. Stop relating all incidents with what you've experienced with this specific past of yours. Have no one to talk to? Remember... God? It's okay. Benar bila ditimpa musibah barulah sujud lama sikit, doa panjang sikit. We are only human.


6.Get Occupied
Stop mourning already and do something with your life. Setiap detik you are on your own doing nothing, minda mesti mengusha kisah lampau dan manusia lampau. Jangan biarkan itu terjadi. Bila ada masa senggang, cepat-cepat isi dengan aktiviti bernilai! Lepak dengan kawan-kawan! Takpe kalau kawan kata 'huk aloh kau, dah break baru cari kitorang', takpe. Takpe sebab padan muka kau, siapa suruh perangai camtu, lupa kawan bila bercinta. Kahkahkah.


7.Change Routine
Dulu setiap malam bergayut? Setiap pagi bermesej? Setiap hujung minggu berdating? Masa untuk tukar rutin itu! Kalau dibiarkan kosong, lagi kosonglah rasa hati.