✘O✘O
about entry follow home

why this feeling so strong?
Rabu, 30 Mac 2016 • 3:02 PG 0 PANDA
I think i have a feeling with my own best friend after we had not meet for a long time. Is it relevant for me to have feeling for him although i know he got other person in his life. Ya Allah, give me strength. He just my friend.

Hey, i will be back soon. More secret story begin. Chaww 😘

what happened yesterday
Khamis, 7 November 2013 • 3:01 PG 0 PANDA


Assalam..

hai hai..bertemu kembali..okay aku akan cerita dengan korang apa yang berlaku semalam..memang pengalaman jugak..menguji kesabaran sangat..

aku dapat panggilan dari madam lecturer aku yang aku punya permohonan kpj tu masih tunggu jawapan yang tak kesudah so madam nak proceed sebab dah nak due date kalau tak dia nak hantar hotel uitm dungun..aku dah rasa macam

WHAT????!! 

perasaan berkecamuk macam burung2 dalam gambar tu lah..

sia-sia aku extend one sem semata2 nak carry 2 paper tu baik aku abis on time walaupun aku dah menyesal apa jadi..dugaan betul masa dapat tau tu..aku suggesr secret recipe then mdm suruh handle sendiri kalau boleh nak result semalam jugak..call pekgy bgtaw ape jd..ape lagi kelam kabut bg pekgy no outlet secret recipe yg tak jauh dari tempat kitorng..nak suruh aku cakap memang.."ukk aaaa..".ukk aaa lah..aku ni kalau debar jadi gugup+gagap..memang tak jd hape..pekgy call pnye call syukur rezeki kami dapat secret recipe Taman molek sbb ade vacancy kat situ..hari tu jugak aku pegi jumpa orang tu..mintak tolong Jun teman and hantar..berdebar jugak aku masa tuu..kena interview..konon nak speaking..tapi "ukk akkk ukk akk.." dier tak bnyk soal sebab macam bz orgnyer..aku pulak byk tnye..

so start practical dari 11 nov-16 march.. lmbt kn?cm ne lah nk hndle..nseb ade pekgy bole kami berbincng jgk..kalau aku sorang macam mana lah jadi..tu pon semalam kena marah dengan madam sbb lems,aku tak bg salam and introduce...mklumlah..aku ni gelojoh sikit bak kata rain..hahaha...nak tak nak kne marah tu telan jelah..macam tak biasa,,

dalam case ni aku tak tau nak salahkan siapa..nak salahkan madam pon dier byk keje sebab tu lah stress..kena jugak salahkan madam sebab tak inform awal2!! nak due date baru bgtaw..bdk2 lain dier siap rekemen tmpt..sabar jelahh..tak memasal kne cari tmpt practicl sendiri..kne pahamlhkn part 7 mmg kne sisih..hmm..siapa nak sampai part 7 ni..aku kalau boleh nak grade on time..

ok ape sebab aku tak nak hotel uitm dungun..alasan paling besar aku dh bgtaw tu..mcm sia2 aku stop practicl semata2 nk ngadap 2 paper..last2 dpt keputusan macam amik exam khas..kau yang usaha sampai setakat itu..menyesal sndri je lah ye mira..pstu ble dpt tau macam ni, nak kena campak sane lg..peghh..lama tunggu keputusan practical pastu kena pegi sana..wahh..baik aku quit kan?haha..xpn abzkn on time..then kompom2 mak aku frust aku pegi campak sana,..keje nak mati dpt staff meal shj..dhlah bpe org dier cmpk sne..rmai pulak tu student kali ni practical kat hotel uitm tu..transport susa kt sne..atleast kat sini ade public transport,mama ke,abg ke..kann..

balik je dari hal ni bagitau mama..cerita semuanya..mama sempatlah bertanya pasal emel dan yam..aku cakaplah diorang dah habis..tengok reaksi muka mama tu dia macam kecewa anak dia tak grade on time..haihh...maafkan adik mama..

ni dah nak start practical aku kena betul2 lah..belajar timba pengalaman dan ikhlas buat kerja dan lakukan tugas..jangan pernah menyesal pilih tempat practical jangan aku nak practical hotel uitm dungun kalau keadaan menyeksa diri, ingat mira! kerja bermati-matian..kejar pointer kau nak..you can do it! aku percaya pada diri aku! insyallah aku boleh buat..amin..tunjukkan prestasi baik mira bagi semangat pada diri sendiri.. :)

dan lately aku gado dgn abg aku pasal hal kecik..agk 2 bulan tak tegur tau..biasalah..gado adik beradik..and kami baik! finally..tengok ank buah yg comel lotte tuu..arini pon follow up teman jun beli jam..nak pinjam camera..untuk berpicnic arini..nanti aku story kat korang psl picnic berpicnic ni..hihi

so pengalaman hari ni belajar berinterview dan belajar bersabr terima dugaan..haha..tak lupa jugak air di cincang takkan putus..kalau org tutup paip tu air tak kua..haha..ok tak lawak..

untill we see next post!!

p/s:kerja bersebelahan dengan baskin robin! tp malangnyer en macklemore tu sudah tidak bekerja disitu..kalau tidak.....


Perkembangan terkini bukan badan kembang
Sabtu, 2 November 2013 • 1:49 PG 0 PANDA

Assalam...

hello blog! its been a month since i left you..long time no see huh?hihi...okay..straight to the point. As the title state above i will tell you my new progress now. i had already finished up my examination last month and everything goes not very well..haha...and fyi, i had get the result..so do you want to know what i get?come lets here my story telling

Alhamdulillah, syukur ke hadrat illahi that is the first thing i said after i got the result. that word is most important thing to said if you had pass anything. in this case only i can said that i had pass my examination but unfortunately i had frust feeling about this thing. what i aspect on it, i did not get it and my pointer is dropping down. i feel kind a sad about it.

however, i should throw away that bad feeling and i should cheer up myself. come on you still can practical at Johor Bahru your lovely place and you can stick with your mom..haha..no actually if i practical at my own place, it will heh susah bebeno nak berspeaking2..haha..jimat duit mak aku jugak drpd bg tiap bulan rm200 utk pmblanjaan aku..lgpn aku dah tak dpt ptptn..sbb i'm on semester 7..ptptn dpt smpai semester 6 je..so sem kali ni aku gne MAMA acc huhu..

aku still frust dengan diri aku sebab tak buat exam food service account betul2..aku takut sangat masa paper tu..sebab aku hope sangat paper ni aku dapat flying colour..tapi nasib baik aku usaha untuk dapat carry mark tinggi..tp dpt sederhana dah oklah untuk bernyawa..kira bersyukur lecterur aku bg lulus walaupun aku tak dapat yang aku targetkan.

kalaulah sem lepas aku amik exam khas untuk paper law, mungkin aku dah habis belajar sekarang..tapi masa tu aku tak tenang ada masalah so aku extend. sebab apa aku cakap gini,if siapa amik exam khas paling tak c dier bg kire bagi luluslah...so aku dapat c untuk law aku..menyesal tak amik exam khas tu. nak buat macam mana benda dah lepas kan? itu yang aku usaha itu aku dapat.

bab pointer aku jatuh..fuh...gpa jatuh merundum..kalau gpa dah jatuh merundum macam mana nak naikkan cgpa aku yg walaupun jatuh 0.01.berharga kot.sem ni baru jatuh. tak lepas pon pointer impian aku yang konon pra-syarat pointer untuk ke degree paling tak. rasa macam kena lupekan hajat sambung degree sebentar ye dak?pikir practical dan habiskan diploma ni dulu. dah kite buang perasaan buruk ni..apapon bersyukur itu penting.

untuk practical ni aku mohon kpj pasir gudang,,tapi masih dalam tunggu jawapan..orang lain dah start practical 21 october. aku ade partner practical nanti..nak tahu siapa? mestilah faezy othman a.k.a anak ayam aku..haha..kenapa aku pilih practical cni?maybe banyak oppurtunity..insyallah..siapa tahu kan..pray for mira..haha..

so sekarang aku duduk rumah je tak keje.ingat nak kerja part time giant tu tapi kena lupekan hal tu sebab pekerja bajet bagus. so tgh mencari kerja part time sementara tunggu jawapan practical. sekarang ni kerja aku kalau member ajak kua, kua lah...hihi...suke dapat berjalan dengan kawan-kawan..dan habiskan masa dengan mama kat uma dan otw besarkan badan yang mungkin tak besar-besar..haha

okaylah..thats all folks..untill we see in my next post..Happy Deepavali to all indians. lupekan grammar berterabur tu..haha..!

p/s:rindu Mr macklemore!

birthday story! :)
Isnin, 30 September 2013 • 4:16 PTG 0 PANDA

salam!

selamat hari jadi mira..hihi...dah 21 tahun dah aku...haha...tapi masih sama macam aku lah kan...cuma meningkat besau umonya saja..hehe...utk peningkatan umo ni aku takde tanam azam lagi...tapi aku cube ubah sikap ke ape ke ke atas diri aku kearah kebaikan..insya-Allah...

pada 28/9/13 ramai dok wish...membe2 dok wishh xkrelah kt fb ke twit ke kwn2 sekola ke matrik ke uni ke..hehe..tq korang..terharu sgt2..birthday tahun ni tercapai apabila mama yang orang first wish aku...haha..walaupun masa tu aku dalam kereta dengan rain.pekgy,emel n wani sbb mase tu dorang nak tunggu pukul 12 utk wish sme2..hihi..terharu sgt..dorang nyanyi ramai2..pastu shamsul pulak hantar video birthday kt wechat haha...comel giler...nak tunjuk tapi tak yah lah...pemes pulak mamat tu,.menyampah je...haha..asma buat wish pic dekat insta gmba aku..hehe...comel..then siangnyer emel pegi beli kek coklat dekat hotel uitm dengan sue...even just one slice pon berharga bagi aku...memang birthday kali ni aku rase special sgt sebab semua ni akan jadi memory buat aku sebab aku dah final year dengan dorang ni...sedih rase.. :"]

satu hari dok cari nak call sape je..haha..kne hargai pemberian maxis..thats whylah..hehe..dapat borak2 dengan mama since mama dah pakai maxis ni senang sikit aku nak call mama tak yah pikir kredit sgt..waceh..hehe..bergayut paling lama dengan si sam lah..merepek menyanyi korea mamat ni..aku pon melayan..sampai azan subuh...macam bergayut dengan bf..padahal tak..pastu ade jugak call membe matrik macam mun and yan..memang borak lama dengan yan..ade je nak d borakkan dengan yan..hihi...dengan mun aku kacau je lebih..hihi..the best part is malam tu ade JDT lawan TRW tau and score dier adelah 4-2 yeayy...JDT dpt score 4...nice gift to me JDT haha...hope nnt lawan kt Kelantan dpt maintain score hebat tuu..

dan tak di sangka2 setiap kali birthday aku tunggu dier wish even kitorang dah xde pape pon kali ni i'm feeling lucky maybe sebab aku berani add dier kt fb so dier dpt tau lah birthday aku kan..so he wish walaupun org yg lambat wish tp aku appreciate jugak..hehe..tqvm! hihi...

now aku bz exam walaupun 2 paper amik sem ni...tp nak abizkan sisa2 masa di dungun ni kan..haha..oklah...kalau aku rajin aku update blog ni..hihi..cau!

hello new baby born :)
Jumaat, 2 Ogos 2013 • 12:47 PG 1 PANDA
As'salam!~

hello guys...amacam puasa korang?ade yang dah ponteng?hehe...oklah..aku kat sini gah buat preparation raya..tak sabar rasenyer nak raya dengan ade orang baru dalam family.who would be?haha..tertanya2 kan..oklah..straight to the point lah..malas nak simpang siur..

29/7/2013 abg aku telah dikurniakan seorang anak lelaki pada ptg hari..dengan preparation tak de sebab dijangkakan akan bersalin pada bulan 8..tak cukup bukan lah kiranya kan.kesian abg aku mase tu..kalut dibuatnyer..alhamdulillah...sihat bayinyer walaupun kurang 2kg..kecik2 cili padi..anak sedara kali ni terkejut sikit sebab kecik..yg lagi 2 askar kenit tu semangat..hehe..takpelah..janji sihat dan cepat membesar..amin :)

kisah 28/7/2013 sebelum kak ika bersalin,akak aku punye pasal dier ajak abg and kak ika pegi berjalan2 beli baju raya..biaselah akak aku kalau dah berjalan memang tak hingat dunia..aku yang kuat berjalan pon tahu penat..dier ni tak..taulah kaki panjang tak penat berjalan..ok out topic..haha..orang cakap mase nak dekat due date bersalin kene selalu berjalan sebab senang nak bersalin..tapi hamik kau..haha..kak ika bagitau mase balik lepas shoping,dier punye penat kemain mak oi..tup tup esok air ketumban dah pecah and dh bukak 4cm..

sedih jugak lah.. 3 3 anak sedara tak dapat tgk kat hospital mase org cakap ape gah fresh lagi kan..haha..padahal semalam aku dah balik! pon tak sempat..takpelah..tak sabar tgk dunia si comel ni kan..nak tgk tak si kecik tu?haa...





taaraaa~~ inilah dier si comel tu.. nama di beri Mohd Danish Hakimi B Mohd Mirzafikri comel nama tu..masa aku kat dungun siap berwechat tanya abg aku nama anak siapa..dier pon xtaw x pikir lg..cian abg aku..hehe..pastu tetibe dier terpikir nama ni..aku volunter nak cari maksud nama danish comel ni gne buku nama anak che ah masa dier nk cri nama ank dier...pastu jumpe maksud danish bermaksud pengetahuan;baik kalau hakimi mule2 tak jumpe nama kat buku nama anak che ah tu,last2 cari akt internet jumpe bijaksana..masa tak jumpe maksud hakimi tu abg aku nak gantikan dengan irfan..sekali maksdu irfan tak jumpe..so itulah dier Danish Hakimi a.k.a ahmeng! haha..

ape sebab ahmeng?sebab mata dier sepet macam parents dier..haha..kulit dalam gamba nmpk gelap..kalau cam tu ikot abg aku punye kulitlah..haha..kalau jumpe depan kulit ikot kak ika..kalau mulot n rambut tu ikot abg aku..hehe..

ok start dari sekarang aku nak buat koleksi gambar anak sedara comel aku ni..hehe..ain tanye "aish lelaki lagi ke" so aku jawab takpe nanti turn aku anak perempuan..haha..eh?belajar pon tak habis tetibe terpikir nk ank perempuan..haha..comel askar kenit ni..tak sabar nak tengok korang main sama2 mase dah besar nanti :)

Hello Julai dan ramadhan :)
Rabu, 10 Julai 2013 • 12:52 PG 0 PANDA





As'salam!

sorry abaikan blog ni...hehe..bz main game..haha..kelas pon tak bz..ade kelas Ahad-Selasa-kamis...sgt tak strategik jadual tu kan..sbb dier tak bagi aku balik jb selalu...haha..impian nak score sem ni...sebab amik 2 subjek kan..insyallah..

so esok dah nak puasa selamat menyambut bulan ramadhan yang mulia semoga ramadhan kali ni penuh bermakna dan dapat mengubah diri ke arah kebaikan..Amin..

ramadhan kali ni masih sambut di dungun lagi...tak dapat sambut first ramadhan bersama keluarga...takpe..nnt balik jb jugak :)